Antena 3 CNN Externe Tudorel Toader: De ce autorităţile din Danemarca preferă atitudinile critice la adresa României, în loc să ne adreseze solicitarea în scris?

Tudorel Toader: De ce autorităţile din Danemarca preferă atitudinile critice la adresa României, în loc să ne adreseze solicitarea în scris?

Tudorel Toader: De ce autorităţile din Danemarca preferă atitudinile critice la adresa României, în loc să ne adreseze solicitarea în scris?
Sursa foto: Foto: Captura Antena 3
24 Ian 2018   •   23:33

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că, joi, în cadrul Consiliului JAI, îl va întreba pe omologul său din Danemarca de ce autorităţile din această ţară "preferă atitudinile critice la adresa României", în loc să solicite în scris, "aşa cum s-a convenit", un angajament al autorităţilor române privind asigurarea unor condiţii corespunzătoare în penitenciare.

Toader a precizat că reacţionează ca urmare a faptului că premierul Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, a cerut miercuri, în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, accelerarea procedurilor pentru extrădarea infractorilor străini şi un sistem mai dur pentru sancţionarea ţărilor care nu respectă standardele în domeniul drepturilor omului.

„În 2017 am avut trei întrevederi cu ministrul justiţiei din Danemarca, două întrevederi cu ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, iar două delegaţii parlamentare din Danemarca au vizitat România, pe aceeaşi temă! De fiecare dată am convenit asupra faptului că le vom oferi garanţii scrise pentru detenţia în condiţii corespunzătoare, urmând să ne adreseze o solicitare scrisă în acest sens! Mă întreb oare de ce autorităţile din Danemarca preferă atitudinile critice la adresa României, în loc sa ne adreseze solicitarea în scris, astfel cum am tot convenit?", a afirmat Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close