Antena 3 CNN Externe Tunisia: Un salafist, acuzat de implicare în asasinarea opozantului Mohamed Brahmi

Tunisia: Un salafist, acuzat de implicare în asasinarea opozantului Mohamed Brahmi

Tunisia: Un salafist, acuzat de implicare în asasinarea opozantului Mohamed Brahmi
Sursa foto: Foto: bbc.co.uk
26 Iul 2013   •   20:01

Ministrul tunisian de Interne Lotfi Ben Jeddou a acuzat vineri un salafist de implicare în asasinarea, joi, a deputatului Mohamed Brahmi (opoziţie), dar şi în asasinarea opozantului Chokri Belaid, în urmă cu şase luni, informează AFP.
   
"Primele elemente ale anchetei au arătat implicarea lui Boubaker Hakim, un element salafist extremist", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.
   
Ben Jeddou a adăugat că acest bărbat este implicat, de asemenea, în asasinarea opozantului Chokri Belaid (stânga), ucis tot prin împuşcare, pe 6 februarie 2013.
   
"Arma utilizată pentru împuşcarea lui Mohamed Brahmi este aceeaşi care a servit la uciderea lui Chokri Belaid", a adăugat ministrul.
   
Potrivit ministrului, Boubaker Hakim este "un element terorist, unul dintre cele mai periculoase, fiind căutat la nivel internaţional".
   
Boubaker Hakim, în vârstă de 30 de ani, născut la Paris şi considerat drept "muncitor expatriat", era deja dat în căutare de poliţia tunisiană pentru deţinere ilegală şi trafic de arme, a adăugat Ben Jeddou. Suspectul a scăpat recent de poliţie, după ce aceasta i-a luat cu asalt domiciliul.
   
"El a fugit, abandonându-şi lucrurile personale şi armele", a anunţat Mustapha Taieb Ben Amor, şeful securităţii publice. "Arme de foc, două bombe artizanale, muniţii, un revolver şi arme albe au fost confiscate", a precizat el.
   
De asemenea, şeful securităţii publice a anunţat că până în prezent au fost identificaţi opt suspecţi în aceste asasinate, dar nici unul dintre ei nu a fost arestat.
   
Un portret al unui bărbat cu barbă, a fost postat de către televiziune în timp ce ministrul îşi ţinea cuvântarea în faţa presei.
   


Ben Jeddou, un candidat independent ales în martie, a exclus apartenenţa partidelor politice la asasinatul celor doi opozanţi de stânga.

Tunisia se confruntă cu apariţia unor grupări extremiste violente, cum ar fi cea a salafiştilor care, după revolta împotriva regimului lui Ben Ali din 2011, beneficiază de amnistie.
 

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close