Antena 3 CNN Externe Turcia: 20.000 de oameni au ieşit în stradă şi protestează faţă de guvernul premierului Erdogan

Turcia: 20.000 de oameni au ieşit în stradă şi protestează faţă de guvernul premierului Erdogan

Turcia: 20.000 de oameni au ieşit în stradă şi protestează faţă de guvernul premierului Erdogan
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    11 Ian 2014   •   16:52

Circa 20.000 de oameni au ieşit în stradă, sâmbătă, la Ankara şi au manifestat faţă de guvernul islamist-conservator al premierului turc Recep Tayyip Erdogan, zguduit de un scandal de corupţie fără precedent.

Zecile de mii de protestatari s-au strâns la apelul unor sindicate şi ONG-uri în piaţa Sihhiye, strigând "Revoluţia va curăţa această mizerie" sau "Sunt hoţi", referindu-se la Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere, informează AFP, potrivit Mediafax.

Scandalul de corupţie în care sunt implicaţi apropiaţi ai premierului turc a dus la noi proteste antiguvernamentale, la şase luni după marile demonstraţii care au zguduit Turcia.

De trei săptămâni, în Turcia a izbucnit un scandal care vizează zeci de apropiaţi ai guvernului islamist-conservator, ameninţând direct poziţia şefului Executivului, Recep Tayyip Erdogan, cu trei luni înaintea alegerilor locale.

De cealaltă parte, Erdogan susţine că este vorba de un complot şi acuză poliţia şi justiţia că vor să îl înlăture de la putere instrumentând aceste anchete anticorupţie.

Conflictul dintre guvernul turc şi justiţie s-a transformat într-un război deschis vineri, când Parlamentul a început examinarea unui controversat proiect de lege, prin care s-ar întări controlul politic asupra magistraţilor.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close