Antena 3 CNN Externe Ucraina a lovit o navă rusă în Crimeea anexată | "Nava nu își mai poate îndeplini sarcinile"

Ucraina a lovit o navă rusă în Crimeea anexată | "Nava nu își mai poate îndeplini sarcinile"

Ucraina a declarat că forţele navale au lovit o navă de salvare aparținând flotei rusești din Marea Neagră în peninsula anexată Crimeea, scoțând-o din uz.

Ucraina a lovit o navă rusă în Crimeea anexată | "Nava nu își mai poate îndeplini sarcinile"
Sursa foto: hepta / Sputnik
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2024   •   19:34

Ucraina nu a precizat unde a avut loc atacul, dar imagini de pe rețelele de socializare care ar fi fost filmate în portul Sevastopol din Crimeea arătau o navă în flăcări, relatează AFP.

"Astăzi, Marina ucraineană a lovit nava de salvare rusă Kommuna în Crimeea ocupată temporar", a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

Marina rusă folosea nava pentru lucrări de mare adâncime, inclusiv pentru ridicarea submarinelor și a încărcăturilor scufundate, și era una dintre cele mai vechi în serviciu, a precizat Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmytro Pletenchuk, a declarat că pagubele provocate de atac sunt neclare, dar că nava "nu își mai poate îndeplini sarcinile".

"Acest lucru va continua să se întâmple până când rușii vor rămâne fără nave sau vor părăsi Crimeea", a spus el.

Guvernatorul instalat de ruși la Sevastopol, Mihail Razvozhayev, a declarat anterior că armata Moscovei a "respins un atac cu o rachetă anti-navă" asupra unei nave din port.

×
Subiecte în articol: Ucraina nava de razboi Rusia Crimeea
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close