Antena 3 CNN Externe Ucraina folosește drone pentru a-i urmări pe bărbaţii apţi de serviciul militar care vor să fugă din ţară

Ucraina folosește drone pentru a-i urmări pe bărbaţii apţi de serviciul militar care vor să fugă din ţară

Serviciul ucrainean de frontieră a anunţat că foloseşte drone în eforturile de a preveni fuga în străinătate a bărbaţilor care încearcă să se sustragă mobilizării în armată pentru a nu fi trimişi pe front în războiul cu Rusia.

Ucraina folosește drone pentru a-i urmări pe bărbaţii apţi de serviciul militar care vor să fugă din ţară
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   22:00

Vineri, 14 bărbaţi au fost opriţi la graniţa cu Republica Moldova în timp ce încercau să iasă ilegal din Ucraina, precizează respectivul serviciu, care a publicat şi o înregistrare video captată din dronă ce arată astfel de tentative.

În acest cel mai recent caz prezentat, instituţia ucraineană menţionează că acei bărbaţi au contactat pe internet persoane care organizează astfel de fugi din ţară şi care, în schimbul a 2.000 de dolari, le-au indicat ce rute să folosească.

Încă timp momentul în care Rusia a atacat Ucraina, în februarie anul trecut, grănicerii ucraineni au împiedicat circa 20.000 de bărbaţi să fugă din ţară, cei mai mulţi la graniţele cu România şi Republica Moldova. Alţii s-au înecat în râul Tisa ori au murit de frig în munţii Carpaţi.

Citește și: Premierul olandez, Mark Rutte, își dorește postul de Secretar General al NATO: "Există o șansă foarte mare"

Conform legii marţiale adoptate odată cu lansarea invaziei ruse, bărbaţii apţi să servească în armată cu vârste între 18 şi 60 de ani au interdicţie de a părăsi teritoriul naţional, notează Reuters, citată de Agerpres.

În perioada de început a invaziei ruse armata ucraineană a beneficiat de un aflux de voluntari dornici să lupte, dar pierderile de pe front au forţat autorităţile să recurgă tot mai mult la mobilizări.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina armata obligatorie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close