Antena 3 CNN Externe Ucraina acuză o țară din Uniunea Europeană: "Încurajează Moscova să comită noi crime"

Ucraina acuză o țară din Uniunea Europeană: "Încurajează Moscova să comită noi crime"

Guvernul de la Kiev a acuzat Ungaria că ajută Rusia să își continue agresiunea armată împotriva Ucrainei.

Ucraina acuză o țară din Uniunea Europeană: "Încurajează Moscova să comită noi crime"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    07 Apr 2022   •   13:43

Ministerul ucrainean de externe a acuzat, de asemenea, guvernul de la Budapesta că "întărește impresia de impunitate" a Rusiei în legătură cu crimele de război comise.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean a afirmat că "reținerea Ungariei de a recunoaște responsabilitatea Rusiei pentru atrocități" încurajează Moscova să comită noi crime. 

"Propunerea de a ține discuții de pace la Budapesta pare cinică. Dacă Ungaria dorește să ajute, trebuie să se oprească din subminarea unității UE", a adăugat el.

Premierul maghiar Viktor Orban, vechi aliat al președintelui rus Vladimir Putin - în ciuda apartenenței Ungariei la NATO - a repurtat o victorie categorică în recentele alegeri legislative, partidul său, FIDESZ, câștigând scrutinul cu peste 50%, la mare distanță în fața opoziției.

Ungaria se opune noilor sancțiuni anti-Rusia și multora dintre cele deja adoptate și refuză, de asemenea, să furnizeze arme Ucrainei.

Orban a declarat că i-a propus lui Putin să participe, la Budapesta, la discuții de pace cu liderii ucrainean, francez și german și a adăugat că liderul rus a acceptat "condiționat" această propunere.

Miercuri, șeful guvernului de la Budapesta i-a transmis lui Putin că țara sa este pregătită să plătească în ruble rusești pentru importurile de gaz - o măsură forțată de Moscova în replică la sancțiunile vestice și pe care celelalte state din Uniunea Europeană au respins-o.

Viktor Orban și-a mai exprimat reținerea în a condamna masacrele de la Bucha, afirmând că lumea trăiește în prezent într-o eră a "manipulării masive".

Foto: Voluntari transportând cadavre recuperate la Bucha, 5 aprilie 2022

×
Subiecte în articol: Ungaria Ucraina Viktor Orban Vladimir Putin
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close