Antena 3 CNN Externe Ucrainenii ar fi ucis-o pe Grandi, vedeta grădinii zoologice din Belgorod. "Autopsia va stabili dacă femela cangur era însărcinată"

Ucrainenii ar fi ucis-o pe Grandi, vedeta grădinii zoologice din Belgorod. "Autopsia va stabili dacă femela cangur era însărcinată"

Un episod mai puțin obișnuit al războiului purtat de Rusia în Ucraina este semnalat de presa internațională pe baza relatărilor rostogolite pe rețelele sociale.

Ucrainenii ar fi ucis-o pe Grandi, vedeta grădinii zoologice din Belgorod. "Autopsia va stabili dacă femela cangur era însărcinată"
Sursa foto: Grădina zoologică din Belgorod
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Mar 2024   •   09:31

Grădina zoologică din Belgorod a anunțat că vedeta instituției, femela-cangur Grandi, a fost ucisă într-un atac ucrainean cu rachete și drone.

Grandi se afla în cușca sa, care a fost avariată de fragmente de rachetă, au precizat oficialii grădinii zoologice.

Anterior, oficialii ruși au comunicat că sistemele de apărare antiaeriană au distrus drone și rachete ucrainene deasupra Belgorodului.

"Nu există cuvinte pentru a exprima durerea, furia și neputința", se spune într-un mesaj postat de grădina zoologică pe o rețea de socializare, în care se precizează că niciunul dintre angajații săi nu a fost rănit în atac.

"În ciuda pericolului, toată lumea merge la muncă în fiecare zi, pentru că animalele din grădina zoologică depind în totalitate de noi", se mai spune în mesajul postat.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Scurtă poveste a vieții trăite de Grandi în grădinile zoologice din Rusia

Grandi, o femelă din specia Bennett arboricol, a fost transferată la Belgorod în 2019 de la grădina zoologică din Sankt Petersburg.

"Ne-a fermecat imediat cu prietenia, blândețea și lipsa sa de temeri. Nu te vom uita niciodată, fetiță dulce. Grandi, când acest coșmar (războiul, n.r.) se va termina, vom planta în pădurea noastră o viță de vie cu cei mai delicioși struguri pentru a te onora", au promis reprezentanții grădinii zoologice din Belgorod.

Potrivit acestora, strugurii erau meniul favorit al lui Grandi, iar femela de cangur era "fericită să se lase mângâiată și îi plăcea să fie hrănită cu mâna".

Trupul neînsuflețit al lui Grandi va fi autopsiat, pentru a se stabili dacă femela era însărcinată în momentul decesului.

Acest incident care a stârnit emoții pe rețelele sociale vine în contextul în care guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a anunțat că 9.000 de persoane, dintre care 1.200 de copii, vor fi evacuate din regiunea de frontieră, după ce Ucraina și-a intensificat bombardamentele aici.

Kievul nu comentează în mod obișnuit atacurile lansate în interiorul teritoriului rusesc, dar ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat marți că orice acțiune militară în această zonă este "consecința directă a agresiunii ilegale și neprovocate a Rusiei".

Foto: Femela cangur Grandi și imagini din grădina zoologică Belgorod, după bombardament

Sursa: Sky News

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close