Antena 3 CNN Externe UE îi cere din nou Serbiei să impună sancțiuni Rusiei

UE îi cere din nou Serbiei să impună sancțiuni Rusiei

Uniunea Europeană a solicitat în repetate rânduri Serbiei să se alăture UE pentru a impune sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

UE îi cere din nou Serbiei să impună sancțiuni Rusiei
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    01 Mar 2022   •   09:01

Serbia este singura țară din Europa care refuză impunerea de sancțiuni Rusiei, cu excepția Belarusului, care este direct implicată în agresiunea Rusiei.

Un favorit pentru aderarea la UE, Serbia a primit statutul de candidat la aderare în 2012.

Se așteaptă ca țările candidate să-și alinieze politica internațională și de securitate cu cea a Uniunii Europene, iar Serbia a evitat mereu să ia măsuri în ceea ce privește sancțiunile împotriva Rusiei, fără nicio consecință din partea UE. Acesta este doar un alt refuz al Serbiei de a susține sancțiunile UE împotriva Rusiei de la invazia Crimeei în 2014.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Ana Pisonero, a reamintit Serbiei această cerință luni, a informat Radio Europa Liberă. Purtătorul de cuvânt șef Eric Mamer a subliniat că se aștepta ca „prietenii, vecinii și țările partenere” ale uniunii să pună în aplicare sancțiuni împotriva Rusiei, numind acest lucru un „moment istoric”.

Serbia este cel mai apropiat aliat al Rusiei în regiune. În ultimii ani, și-a întărit armata cu avioane de luptă rusești, elicoptere, tancuri și alte arme grele.

UE este cel mai mare donator și cel mai mare investitor și partener comercial al Serbiei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Serbia
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close