Antena 3 CNN Externe UE controlează producătorii de medicamente pentru a preveni practicile anticoncurenţiale

UE controlează producătorii de medicamente pentru a preveni practicile anticoncurenţiale

UE controlează producătorii de medicamente pentru a preveni practicile anticoncurenţiale
Sursa foto: medicamente
07 Oct 2009   •   08:12

Organismele de reglementare ale Uniunii Europene au controlat marţi mai mulţi producători de medicamente sub suspiciunea că ar fi încălcat legile antitrust. Au fost efectuate mai multe percheziţii în circa şase sedii din mai multe state, ocazie cu care au fost confiscate şi unele documente.

Raidurile vin după un raport al comisiei europene care arăta că unele companii întârzie introducerea unor medicamente pe piaţă de către farmaciştii generalişti din pricina unor tactici adoptate de marile companii farmaceutice.
Grupurile care vând brevete pentru medicamente au fost acuzat că au încercat să protejeze patentele cât de mult se poate prin angajarea unor acuzaţii "false" , ca şi prin alte practici îndoielnice.

Un purtător de cuvânt al CE arăta că există motive pentru a se crede că unele companii au încălcat regulile concurenţiale din UE ce interzic tehnicile de afaceri restrictive.
Firmele sunt suspectate că au abuzat de poziţia lor dominantă pe piaţă.

Sanofi-aventis din Franţa a confirmat că a fost controlată dar arăta că a colaborat cu oficialii antitrust europeni. Alţi trei producători ar fi fost controlaţi, arată unele surse, deşi GlaxoSmithKline şi AstraZeneca din Londra au negat acest fapt.

Raportul CE arăta întârzierile provocate de marile companii duc la o creştere a costurilor pentru cetăţenii europeni cu 20%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close