Antena 3 CNN Externe UE s-ar putea extinde: Merkel și Macron vor admiterea în UE a ţărilor din Balcanii de Vest

UE s-ar putea extinde: Merkel și Macron vor admiterea în UE a ţărilor din Balcanii de Vest

Angela Merkel pledează, cu susținerea Franței, pentru admiterea în UE a ţărilor din Balcanii de Vest, invocând raţiuni strategice.

UE s-ar putea extinde: Merkel și Macron vor admiterea în UE a ţărilor din Balcanii de Vest
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    05 Iul 2021   •   22:54

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a pledat luni pentru admiterea în Uniunea Europeană, în viitor, a ţărilor din Balcanii de Vest, din raţiuni strategice, sugerând că trebuie contracarate influenţele exercitate de China şi Rusia, informează agenţia Reuters, citată de Mediafax.

"Procesul de integrare a ţărilor din această zonă trebuie să avanseze, iar acest lucru este în interesul Uniunii Europene", a declarat Angela Merkel, la Conferinţa pe tema Balcanilor de Vest, desfăşurată în format online.

Cancelarul Germaniei a atras atenţia că anumite ţări, o referire la China şi Rusia, exercită influenţă în această zonă.

La Conferinţă au fost invitaţi liderii Serbiei, Albaniei, Macedoniei de Nord, Bosniei-Herţegovina, Muntenegrului şi Kosovo.

Angela Merkel a afirmat că integrarea europeană a ţărilor din Balcanii de Vest este susţinută şi de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Germania va oferi "cât de curând posibil" trei milioane de doze de vaccinuri anticoronavirus naţiunilor din Balcanii de Vest.

"Prioritatea este să accelerăm agenda extinderii europene în regiune şi să susţinem partenerii din Balcanii de Vest în eforturile de aplicare a reformelor necesare şi de avansare pe parcursul european", a declarat, la rândul său, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel Emmanuel Macron
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close