Antena 3 CNN Externe Uganda. Creştere îngrijorătoare a numărului de sacrificii umane rituale

Uganda. Creştere îngrijorătoare a numărului de sacrificii umane rituale

Uganda. Creştere îngrijorătoare a numărului de sacrificii umane rituale
Sursa foto: Uganda
08 Ian 2010   •   14:32

Numărul sacrificiilor umane rituale a crescut îngrijorător în Uganda. Poliţia ugandeză spune că, în 2009, au existat 26 de cazuri de crime, în care se pare că victima a fost sacrificată în scopuri rituale, comparativ cu numai trei astfel de cazuri, înregistrate în 2007. Autorităţile cred însă că numărul real al cazurilor este mult mai mare, ţinând cont de faptul că sute de persoane sunt declarate dispărute. De asemenea, este de reţinut şi că nu toate dispariţiile sunt declarate la poliţie.

Sacrificiile rituale sunt o practică recunoscută de vracii ugandezi. Unul din aceştia a declarat reporterilor BBC că a avut clienţi care au prelevat sânge, organe şi diverse părţi ale corpului de la copii, iar alt vraci recunoaşte că a omorât 70 de oameni, inclusiv pe fiul său. Acesta a renunţat la practicile rituale, iar acum s-a alăturat campaniilor de stopare a fenomenului.

Conform reprezentanţilor guvernamentali, creşterea numărului sacrificiilor rituale este corelată direct cu creşterea nivelului de trai. Oamenii cred că prin vrăjitorie şi ritualuri specifice pot deveni bogaţi într-o perioadă scurtă de timp.

Antena3.ro

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close