Antena 3 CNN Război în Israel Ultima fotografie făcută de o familie ucisă de militanți Hamas. Mesajul pe care l-au trimis prietenilor înainte de tragedie

Ultima fotografie făcută de o familie ucisă de militanți Hamas. Mesajul pe care l-au trimis prietenilor înainte de tragedie

Militanții Hamas au cauzat moartea a trei copii și a părinților lor, aceștia fiind acum incluși printre victimele nevinovate ale conflictului din Israel.

Ultima fotografie făcută de o familie ucisă de militanți Hamas. Mesajul pe care l-au trimis prietenilor înainte de tragedie
Sursa foto: Instagram I tamari.kedsim
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   21:12

Tamar și Yonatan Kedem apar într-o fotografie cu cei trei copii ai lor, Shachar, Arbel și Omer, cu câteva zile înainte de a fi uciși de militanții Hamas.

Familia locuia în Nir Oz, un mic sat de fermieri situat la aproximativ trei kilometri de Gaza, cu o populație de aproximativ 400 de locuitori.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tamar Kedem era lider comunitar și activistă pentru drepturile femeilor și candida pentru funcția de șef al Consiliului Regional Eshkol.

Cu doar trei săptămâni în urmă, ea a postat o fotografie pe Instagram care părea să anunțe ceva rău în viața ei, dar rămânea optimistă.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale românilor prinși în infernul din Israel: "Am auzit cinci bombe când au explodat, vreau să mă întorc cât de repede pot"

"Suntem cu toții pregătiți să închidem ceea ce a fost până acum. Să se termine un an și blestemele lui și să înceapă un an și binecuvântările lui.

Pentru un an bun ai nevoie de noroc și supraveghere (întotdeauna e bine). Dar trebuie și să ne adaptăm - să ne aducem binele, să fim optimiști, să fim activi, să ne vedem pe noi înșine și pe ceilalți într-o lumină bună. Să avem cu toții un an bun”, a scris Tamar în ultima sa postare de pe Instagram în care apare alături de familie.

Familia se adăpostea în buncărul de beton din casa lor

Aceștia țineau permanent legătura cu prietenii, cu care vorbeau constant prin mesaje. La un moment dat aceștia nu au mai răspuns.

"Bună! Am intrat în adăpostul din casa noastră. Suntem cu toții bine”, spunea Tamar într-un mesaj transmis sâmbătă.

O oră mai târziu, Tamar nu mai răspundea la mesaje

Prietenii ei din Sydney, Yishai și Mor Lacob, au început să intre în panică.

"A început să devină foarte înfricoșător. Încercăm să o sunăm, să-i trimitem un mesaj”, și-a amintit Mor Lacob.

"Era o femeie atât de specială. Întotdeauna i-a pasat de oamenii săraci, s-a asigurat întotdeauna că oamenii mai puțin norocoși vor avea aceleași oportunități", a spus Mor.

S-a întâmplat sâmbăta trecută. Cei trei copii și părinții lor au fost uciși de luptătorii Hamas.

"Inimile noastre sunt zdrobite”, a scris pe Facebook Yishai Lacob, un prieten al familiei Kedem din Sydney, Australia.

"O familie întreagă a fost ucisă de criminali care i-au împușcat pe copii și pe părinți pur și simplu pentru că erau evrei. Și aceasta este doar o poveste, printre atâtea. Este insuportabil”, a spus el, potrivit smh.com.au.

×
Subiecte în articol: Război în Israel familie ucisă Hamas
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close