Antena 3 CNN Externe Ultimatumul dat de Angela Merkel britanicilor: ”E o ameninţare fără precedent”

Ultimatumul dat de Angela Merkel britanicilor: ”E o ameninţare fără precedent”

Ultimatumul dat de Angela Merkel britanicilor: ”E o ameninţare fără precedent”
Sursa foto: Foto: Angela Merkel/Facebook
19 Mai 2017   •   08:45

Angela Merkel a avertizat că Marea Britanie va plăti scump dacă limitează numărul emigranţilor pe care îi primeşte, ca urmare a Brexit.

Cancelarul german a declarat că o astfel de politică ar deveni repede un obstacol pentru cele 27 de state care rămân membre ale Uniunii.

Potrivit Businessmagazin.ro, reacţia lui Merkel vine ca urmare a unor declaraţii ale Theresei May, care a spus că Marea Britanie vrea să recâştige controlul asupra numărului de persoane care emigrează, iar asta prin eliminarea dreptului la liberă circulaţie în interiorul UE.

Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, a infirmat zvonurile potrivit cărora Marea Britanie ar avea o notă de plată de 100 de miliarde de euro în urma ieşirii din Uniunea Europeană. Acesta a spus că respectivele consecinţe financiare vor fi calculate în funcţie de data efectivă a Brexitului şi de metodologia urmată în acest sens. "Consiliul European va lucra alături de britanici, într-un mod calm, pentru a ajunge la un numitor comun", a spus Barnier.

×
Subiecte în articol: merkel ultimatum Brexit amenintare cancelar
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close