Antena 3 CNN Externe Un alt cutremur a lovit Italia. Seismul s-a produs în apropiere de Ravenna

Un alt cutremur a lovit Italia. Seismul s-a produs în apropiere de Ravenna

Un alt cutremur a lovit Italia. Seismul s-a produs în apropiere de Ravenna
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    06 Iun 2012   •   11:38

Un cutremur cu magnitudinea de 4,5 grade a avut loc, miercuri dimineaţă, în Marea Adriatică, în apropiere de oraşul italian Ravenna, situat în regiunea Emilia-Romagna, unde pământul se zdruncină constant de mai bine de două săptămâni.

Potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie de la Roma, seismul a avut loc la ora locală 06:08 (7:08, ora României), epicentrul său fiind localizat la o adâncime de 25,6 de kilometri.

Cutremurul a fost resimţit atât la Ravenna, cât şi la Rimini şi Veneţia, precum şi în provinciile Marche şi Abruzzo.

Serviciul de Protecţie Civilă din Italia nu are deocamdată informaţii cu privire la posibile victime sau distrugeri în urma noului cutremur, existând date că doar unele fragmente de zidărie au fost dislocate.

Seismologii înregistrează cu regularitate mişcări telurice în nordul Italiei, din 20 mai, când un cutremur de 6 grade a zdruncinat regiunea Emilia-Romagna. Nouă zile mai târziu, pe 29 mai, aici s-a produs un al doilea seism major, de 5,8 grade.

Cele două seisme din 20 şi 29 mai, urmate de numeroase replici care au lovit Emilie-Romagne s-au soldat cu 26 de morţi, cel puţin 400 de răniţi şi 15.000 de sinistraţi.

Seismele au provocat pagube de peste un miliard de euro, iar sute de case, clădiri de patrimoniu şi monumente de arhitectură, în special biserici vechi s-au prăbuşit sau au fost avariate.

Pe 31 mai, alte 37 de replici au avut loc în regiunea Emilia-Romagna din Italia, afectată recent de cutremure violente.

×
Subiecte în articol: cutremur morti sinistrati pagube
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close