Antena 3 CNN Externe Incident aviatic grav în Extremul Orient al Rusiei. „Am coborât de urgență ca să evităm coliziunea"

Incident aviatic grav în Extremul Orient al Rusiei. „Am coborât de urgență ca să evităm coliziunea"

Incident aviatic grav în Extremul Orient al Rusiei. „Am coborât de urgență ca să evităm coliziunea"
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    05 Ian 2017   •   14:03

O aeronavă cu pasageri rusească, care zbura de la Sahalin în Kurile, a fost nevoită să procedeze la o schimbare bruscă de altitudine pentru a evita coliziunea cu un avion străin, probabil militar, în noaptea de miercuri spre joi, relatează agenţia de presă Interfax în pagina sa electronică, citând o sursă din domeniul apărării.

„Un avion de pasageri Bombardier a plecat din Sahalin noaptea trecută şi, urcând la altitudinea de aproximativ 6.000 m, se îndrepta spre Kurile. Dar dispecerii au observat apropiindu-se de acesta la aceeaşi altitudine un avion neidentificat, care nu răspundea la mesajele emise de la sol”, a indicat sursa citată.

Potrivit acesteia, avionul neidentificat a traversat ilegal un coridor aerian pe care se deplasa aeronava de linie. „S-a decis ca aeronava de pasageri să coboare de urgenţă pentru a evita o apropiere periculoasă sau chiar o coliziune”, susţine interlocutorul Interfax.

Conform clasificării internaţionale, ar fi vorba de un avion NATO, scrie agenţia de presă rusă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: aeronava pasageri avion rusi NATO avion coliziune
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close