Antena 3 CNN Externe Un bărbat care purta centură explozivă s-a aruncat în aer pe un stadion

Un bărbat care purta centură explozivă s-a aruncat în aer pe un stadion

Un bărbat care purta centură explozivă s-a aruncat în aer pe un stadion
31 Iul 2018   •   16:00

Un bărbat a murit după ce s-a aruncat în aer pe un teren de fotbal gol din Verviers (estul Belgiei) marţi dimineaţă, a anunţat viceprimarul oraşului, Hasan Aydin, relatează AFP. 

"Persoana, a cărei identitate nu este încă cunoscută, s-a aruncat în aer în mijlocul terenului de fotbal în jurul orei 08:30 (06:30 GMT). Era singur pe teren", a mai spus Aydin. 

"Pista sinuciderii pare, pentru moment, privilegiată, pentru că dacă ar fi vrut să facă victime, el ar fi mers într-un alt loc, într-un alt moment", a adăugat oficialul belgian. 

Explozia nu a făcut nicio altă victimă. 

După analizarea rămăşiţelor individului, "se pare că este vorba despre un european de aproximativ 50 de ani, un fost militar de carieră", a mai spus Aydin. 

Parchetul federal, care se ocupă de cazurile de terorism din Belgia, a declarat că nu anchetează acest caz, sugerând că nu este vorba despre un act terorist. 

La 15 ianuarie 2015, la o săptămână după atentatul împotriva Charlie Hebdo, o celulă jihadistă a fost dezmembrată într-o casă din Verviers. Ea era formată din trei tineri din Siria. Doi dintre ei au fost ucişi după ce au deschis focul asupra poliţiştilor veniţi să-i aresteze. Un al treilea, rănit, a fost arestat. 

Abdelhamid Abaaoud, considerat unul dintre organizatorii atacurilor sângeroase din noiembrie 2015 de la Paris şi din martie 2016 de la Bruxelles, revendicate de Statul Islamic (SI), este suspectat că ar fi supervizat din Grecia celula din Verviers. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: barbat stadion
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close