Antena 3 CNN Externe Un brazilian s-a vaccinat anti-Covid de cinci ori, cu seruri diferite, într-un interval de 10 săptămâni. A fost prins când a încercat să-și facă a șasea doză

Un brazilian s-a vaccinat anti-Covid de cinci ori, cu seruri diferite, într-un interval de 10 săptămâni. A fost prins când a încercat să-și facă a șasea doză

Un bărbat din capitala Braziliei s-a vaccinat împotriva Covid-19 de cinci ori, cu seruri de la Pfizer, Coronavac şi AstraZeneca. Acum el va trebui să dea explicaţii despre cum am putut primi cinci doze de vaccin într-un interval de zece săptămâni.

Un brazilian s-a vaccinat anti-Covid de cinci ori, cu seruri diferite, într-un interval de 10 săptămâni. A fost prins când a încercat să-și facă a șasea doză
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    21 Aug 2021   •   17:33

Potrivit AFP, în perioada 12 mai - 21 iulie, bărbatul a primit două doze de vaccin Pfizer, două de CoronaVac şi una de AstraZeneca, susţine postul TV Globo, care a vizualizat carnetul de vaccinare a acestui locuitor din Rio.

Brazilianul a reuşit să facă două vaccinuri într-un interval de 13 zile şi a fost împiedicat din acțiunile lui abia atunci când a încercat să se vaccineze a şasea oară, pe data de 16 august.

Municipalitatea din Rio a explicat că bărbatul s-a dus la trei centre diferite şi a profitat de problemele pe care le aveau acestea la sistemul informatic. Autoritățile din domeniul sănătății au precizat că "l-au putut identifica pe bărbat" şi că vor lua "măsurile necesare".

Oraşul Rio a trebuit în repetate rânduri să suspende vaccinarea populaţiei din cauza lipsei de vaccinuri.

Cu toate acestea, sute de cazuri de fraudă au fost anunţate, cu persoane care s-au dus la centre de vaccinare din Sao Paulo, Rio de Janeiro sau Minas Gerais pentru a primi vaccinuri la alegere (deși în Brazilia este ilegal să îți alegi vaccinul) sau chiar pentru a treia doză. 

Contrar a ceea ce se întâmplă în alte ţări mai dezvoltate, dorinţa brazilienilor de a se vaccina este foarte ridicată.

 

×
Subiecte în articol: Brazilia
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close