Antena 3 CNN Externe Un cutremur de 5,6 grade a lovit California. Urmează un seism devastator, spun specialiștii

Un cutremur de 5,6 grade a lovit California. Urmează un seism devastator, spun specialiștii

Un cutremur de 5,6 grade a lovit California. Urmează un seism devastator, spun specialiștii
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    14 Feb 2012   •   08:29

Un cutremur de 5,6 grade pe scara magnitudinii de moment s-a produs luni seară în nordul statului american California, a anunţat Institutul american de Geofizică (USGS).

Epicentrul seismului a fost localizat la zece kilometri de Weitchpec, un orăşel situat aproape de Pădurea naţională Six Rivers, relativ aproape de frontiera cu statul Oregon.

Autoritățile spun că deocamdată nu s-au înregistrat răniți, pagube și nici alertă de tsunami, potrivit Mediafax.

Nordul Californiei este afectat în mod regulat de cutremure. În ianuarie 2010, regiunea a înregistrat un seism cu magnitudinea 6,5 care a provocat pagube minore, dar nu s-a soldat cu răniţi.

Activitatea seismică importantă din California se datorează faliei San Andreas, care traversează statul cel mai populat din SUA pe axa nord-sud.

Seismologii estimează că există o probabilitate de 99% să se producă un seism devastator în California în următorii 30 de ani. Conform estimărilor, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 ar putea ucide 1.800 de persoane, ar răni 50.000 de oameni şi ar avaria 300.000 de edificii.

În 1994, un seism cu magnitudinea 6,7 produs la Los Angeles a provocat moartea a 60 de persoane şi pagube de zece miliarde de dolari. Cu cinci ani mai devreme, 67 de persoane au murit la San Francisco, în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,9.

×
Subiecte în articol: cutremur seism california pagube morti
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close