Antena 3 CNN Externe Un deţinut român s-a sinucis într-un penitenciar din Torino. Era depresiv din cauză că fusese acuzat pe nedrept

Un deţinut român s-a sinucis într-un penitenciar din Torino. Era depresiv din cauză că fusese acuzat pe nedrept

Un deţinut român s-a sinucis într-un penitenciar din Torino. Era depresiv din cauză că fusese acuzat pe nedrept
Sursa foto: Foto: blogs.cornell.edu
03 Ian 2012   •   23:58

Un român, deţinut într-un penitenciar din Torino, şi-a pus capăt zilelor, în prima zi a lui 2012. Bărbatul, care era şi jucător în echipa de rugby a penitenciarului, a fost găsit fără suflare, în celulă. Presa italiană susţine că românul suferea de depresie. Era suspect de furt, susţinea că e nevinovat, şi n-a mai aşteptat sentinţa judecătorilor.

Colegii de echipă ai românului sunt acum în doliu. Timp de câteva luni, Aurel Contrea a jucat, împreună cu ei, pe terenul de rugby al penitenciarului.

Românul fusese închis pentru furt în februarie 2011. Pasionat de sport, a fost primit în echipa de rugby, formată, de altfel, din deţinuţi străini - majoritatea români, moldoveni şi africani.

Un reportaj al unor jurnalişti italieni arată că jucătorii aveau un statut special faţă de ceilalţi deţinuţi. Stăteau în celule spaţioase, cu 2 sau 4 paturi. Participau zilnic la antrenamente, iar la masă aveau un meniu consistent, pentru a-şi menţine condiţia fizică. Şi totuşi, Aurel Contrea a cedat psihic, spune presa italiană. Potrivit ziarelor, rudele şi avocatul, care l-au vizitat recent, au spus că era deprimat şi continua să susţină că nu e vinovat de acuzaţiile aduse.

Moartea românului e anchetată acum de autorităţile italiene. În ultimul an, în închisorile din Peninsulă, 66 de deţinuţi şi-au pus capăt zilelor.

 




×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close