Antena 3 Externe Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal

Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal

de G.S.    |    09 Feb 2013   •   20:32
Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal
Sursa foto: Foto: Agerpres

Deputatul european José Bové a cerut, sâmbătă, deschiderea unei anchete europene privind frauda cu carne de cal, descoperită în lasagna comercializată în Marea Britanie, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.
   
Eurodeputatul nu crede că este vorba despre o eroare deoarece este o fraudă la scară mare. El a cerut deschiderea unei anchete europene, apreciind că aceasta s-ar putea explica prin prăbuşirea preţului acestei cărni în România şi alegerea unei aprovizionări la preţ scăzut.
   
"Este clar, trebuie să existe o anchetă în fiecare ţară dar trebuie să se meargă mai departe", a declarat deputatul. "Trebuie o anchetă europeană a OLAF, serviciul de combatere a fraudelor al Uniunii Europene, în acest caz", a adăugat el.
   
"Nu cumva unii au vrut să cumpere carne ieftină, deoarece preţul cărnii de cal s-a prăbuşit, iar aceasta ar permite probabil o lovitură financiară pe spatele consumatorului", s-a întrebat el.
   
"Eu nu cred deloc că este eroare, deoarece este vorba despre o cantitate mare în Marea Britanie, Irlanda, Suedia", a continuat Bove.
   
"Este ceva orchestrat", iar "modul de aprovizionare a hipermarketurilor şi mâncărurile gata preparate permit cu uşurinţă mascarea acestui tip de afacere", a declarat el.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close