Antena 3 CNN Externe Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal

Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal

Un eurodeputat francez cere deschiderea unei anchete în scandalul cărnii de cal
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2013   •   20:32

Deputatul european José Bové a cerut, sâmbătă, deschiderea unei anchete europene privind frauda cu carne de cal, descoperită în lasagna comercializată în Marea Britanie, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.
   
Eurodeputatul nu crede că este vorba despre o eroare deoarece este o fraudă la scară mare. El a cerut deschiderea unei anchete europene, apreciind că aceasta s-ar putea explica prin prăbuşirea preţului acestei cărni în România şi alegerea unei aprovizionări la preţ scăzut.
   
"Este clar, trebuie să existe o anchetă în fiecare ţară dar trebuie să se meargă mai departe", a declarat deputatul. "Trebuie o anchetă europeană a OLAF, serviciul de combatere a fraudelor al Uniunii Europene, în acest caz", a adăugat el.
   
"Nu cumva unii au vrut să cumpere carne ieftină, deoarece preţul cărnii de cal s-a prăbuşit, iar aceasta ar permite probabil o lovitură financiară pe spatele consumatorului", s-a întrebat el.
   
"Eu nu cred deloc că este eroare, deoarece este vorba despre o cantitate mare în Marea Britanie, Irlanda, Suedia", a continuat Bove.
   
"Este ceva orchestrat", iar "modul de aprovizionare a hipermarketurilor şi mâncărurile gata preparate permit cu uşurinţă mascarea acestui tip de afacere", a declarat el.

×
Subiecte în articol: Franta Marea Britanie hypermarket afacere
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close