Antena 3 CNN Externe Un Ferrari al fostului preşedinte tunisian a fost furat cu excavatorul de cetăţenii nemulţumiţi

Un Ferrari al fostului preşedinte tunisian a fost furat cu excavatorul de cetăţenii nemulţumiţi

Un Ferrari al fostului preşedinte tunisian a fost furat cu excavatorul de cetăţenii nemulţumiţi
Sursa foto: Foto: Videonews
19 Ian 2011   •   19:17

Câţiva jurnalişti ai unei televiziuni au filmat pe o autostradă din Tunisia un excavator care se deplasa având în cupă un autoturism de lux, aparţinând preşedintelui fugit din ţară în timpul protestelor violente din ultimele zile. Autoturismul a fost identificat a fi un Ferrari 599 GTB galben.

Incidentul a avut loc după ce cetăţenii nemulţumiţi din Tunisia au jefuit fosta reşedinţă a preşedintelui, cel din clipul video fiind celmai câştigat de până acum.

Bolidul fostului preşedinte tunisian a fost furat de revoluţionari cu excavatorul


Tunisia a început o anchetă judiciară ce vizează bunurile fostului preşedinte. O anchetă judiciară privind acuzaţii de "achiziţie ilegală de bunuri" şi "plasamente financiare ilegale în străinătate" a fost demarată împotriva preşedintelui îndepărtat de la putere Zine El Abidine Ben Ali şi familiei sale, în timp ce Elveţia anunţă că a blocat fondurile acestora, potrivit Mediafax.

Motivele demarării acestei anchete sunt "achiziţia ilegală de bunuri mobiliare şi imobiliare", "plasamentele ilegale în străinătate" şi "exportul ilegal de devize", a precizat, miercuri, agenţia oficială tunisiană TAP, citând o "sursă autorizată".

Ancheta îl vizează în special pe fostul şef de stat, pe soţia sa Leila Trabelsi, "fraţii şi ginerii lui Leila Trabelsi, fiii şi fiicele fraţilor săi". Clanul Ben Ali-Trabelsi este acuzat că a exploatat bogăţiile Tunisiei în ultimii 23 de ani.

Fostul preşedinte a fost îndepărtat de la putere vineri şi a fugit în Arabia Saudită, în urma unei revolte populare care a durat o lună. Elveţia a decis să blocheze eventuale fonduri pe care fostul preşedinte tunisian le-ar deţine în cadrul Confederaţiei, a anunţat miercuri preşedinta Confederaţiei, Micheline Calmy-Rey.

×
Subiecte în articol: Ferrari Tunisia excavator bolid
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close