Antena 3 CNN Externe Un fragment de rachetă ar fi căzut în curtea casei lui Volodimir Zelenski: ”M-ați ratat!”

Un fragment de rachetă ar fi căzut în curtea casei lui Volodimir Zelenski: ”M-ați ratat!”

Casa de lângă Kiev a lui Volodimir Zelenski ar fi fost vizată de o rachetă rusească în încercarea de a-l asasina pe liderul ucrainean.

Un fragment de rachetă ar fi căzut în curtea casei lui Volodimir Zelenski: ”M-ați ratat!”
de Gabriel Dano    |    04 Mar 2022   •   20:09

Fragmentul de rachetă a căzut în curtea casei prezidențiale a lui Zelenski, lângă Kiev, în Koncha-Zaspa. ”M-ați ratat”, ar fi glumit Zelenski, potrivit purtătorului său de cuvând Sergii Nykyforov, care a postat fotografii cu fragmentul.

Până acum președintele ucrainean ar fi scăpat cu viață din trei tentative de asasinat, potrivit presei britanice. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a anunțat că  echipa cecenă de elită care fusese trimisă să-l asasineze pe Volodimir Zelenski a fost lichidată.

”Pot spune că grupul de elită al lui Kadîrov, care a mers aici special pentru a-l elimina pe președintele nostru, a fost direct distrus", a spus Danilov, potrivit Unian.

După intrarea în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărţit în două grupuri

"Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri", a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian şi DC.ua.

Război în Ucraina | Volodimir Zelenski: "Eu sunt ţinta numărul 1, iar familia mea ţinta numărul doi"

Vă amintim că în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova l-a desemnat drept "inamicul nr.1", iar pe familia sa ca obiectivul numărul 2. 

Volodimir Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat în ultimele zile

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost vizat de cel puțin trei încercări de asasinare în ultimele zile.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a supraviețuit la cel puțin trei tentative de asasinat în ultimele zile, relatează Times, citat de SkyNews

Jurnaliștii susțin că mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși pentru a-l „elimina” pe Zelenski.

Cu toate acestea, se crede că Ucraina a fost informată despre aceste planuri de către membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

The Times mai susține că Grupul Wagner a suferit pierderi în timpul misiunilor, iar o sursă a spus că este „straniu” faptul că echipa de securitate a lui Zelenski este atât de bine informată.

O încercare a fost oprită sâmbătă, Ucraina afirmând că asasinii ceceni au fost „eliminați” la periferia Kievului. 

 

 

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close