Antena 3 CNN Externe Un laborator din SUA încearcă să producă artificial carne

Un laborator din SUA încearcă să producă artificial carne

Un laborator din SUA încearcă să producă artificial carne
Sursa foto: Foto: meatsaw.org
31 Ian 2011   •   12:36

Populaţia în continuă creştere a lumii (anul acesta populaţia Terrei va ajunge la şapte miliarde) ridică de ceva vreme problema hranei. De aceea, un cercetător din Statele Unite s-a gândit că este momentul să producă artificial carne. Vladimir Mironov de la Universitatea Medicală din Carolina de Sud este unul dintre puţinii cercetători din lume care încearcă să perfecţioneze această tehnică, relatează Reuters, citat de Newser.com.

Hrana va fi dezvoltată artificial însă va avea aceleaşi proprietăţi, spune Mironov. “Cum vrei să fie la gust? O vrei un pic mai grasă, vrei porc, miel? Noi concepem exact ceea ce îţi doreşti. Putem crea textura”, a declarat cercetătorul.

Vladimir Mironov s-a gândit şi la un nume pentru carnea artificială: “Charlem”, prescurtarea de la Charleston Engineered Meat.

Va fi produsă în “carnerie” (carnery, n.r.), care ar putea fi o fabrică cu bioreactoare uriaşe sau unele de mărimea unei maşini de cafea, amplasate în supermarket-uri.

Pentru a-şi transpune în realitate acest vis, Vladimir Mironov are însă nevoie de finanţare masivă de la guvernul american. “Este o tehnologie radicală. Dezvoltarea unei noi tehnologii costă, în medie, un miliard de dolari. Noi nu avem nici un milion de dolari”, a spus Mironov. Pentru moment, el conduce cercetările pentru dezvoltarea ţesuturilor umane artificiale, sau pentru creşterea organelor umane.

 

×
Subiecte în articol: carne carne laborator Carolina de Sud
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close