Antena 3 CNN Externe Un medicament banal i-a provocat arsuri pe 90 la sută din piele. Drama prin care a trecut tânăra: „Nimeni nu mi-a spus ce ar putea face această boală corpului”

Un medicament banal i-a provocat arsuri pe 90 la sută din piele. Drama prin care a trecut tânăra: „Nimeni nu mi-a spus ce ar putea face această boală corpului”

Un medicament banal i-a provocat arsuri pe 90 la sută din piele. Drama prin care a trecut tânăra: „Nimeni nu mi-a spus ce ar putea face această boală corpului”
Sursa foto: Foto: Instagram/aftermylyell
29 Oct 2018   •   17:53

Camille Lagier, în vârstă de 29 de ani, a stat trei săptămâni înfășurată în bandaje, după ce a făcut injecții cu penicilină pentru a trata o amigdalită.

După tratament, Camille s-a trezit cu o necroliză toxică epidermală care i-a ars 90 la sută din suprafața pielii.

Părinții au dus-o la spital după cinci zile de la apariția primelor simptome.

„Medicamentul care mi-a dat TEN (necroliză toxică epidermală) a fost penicilina, pe care am început să o iau în a doua săptămână a lunii septembrie, pentru că am avut amigdalită. Am luat penicilină când eram mică, dar boala poate interveni oricând”, a spus tânăra.

Camille a fost diagnosticată cu necroliză epidermică toxică (TEN). Aceasta este o reacție cutanată severă la medicație, care are ca rezultat arsuri la nivelul pielii.

„Nimeni nu mi-a spus ce ar putea face această boală corpului, ochilor sau organelor mele. Am fost bandajată, pentru că 90% din pielea mea era acoperită cu arsuri de gradul doi. Nu numai pielea mea a ars, dar și gura și limba. S-a întins și pe trahee. Nu am putut vorbi câteva zile”, a declarat Camille Lagier, potrivit  thesun.co.uk.

×
Subiecte în articol: arsuri corp medicament
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close