Antena 3 CNN Externe Imagini cu meteoritul care s-a prăbușit în apropiere de Oslo după ce a luminat cerul Norvegiei

Imagini cu meteoritul care s-a prăbușit în apropiere de Oslo după ce a luminat cerul Norvegiei

Un „meteor neobișnuit de mare” a luminat sudul Norvegiei duminică, generând un spectacol de sunet și lumină pe măsură ce zbura pe cer.

Imagini cu meteoritul care s-a prăbușit în apropiere de Oslo după ce a luminat cerul Norvegiei
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    25 Iul 2021   •   14:24

Este posibil ca o parte să fi lovit Pământul, probabil nu departe de capitala Oslo, au spus experții, citați de Reuters.

Rapoartele au început să sosească în jurul orei 1 dimineața, videoclipuri postate pe rețelele de socializare arătând lumina strălucitare deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo.

Rețeaua norvegiană Meteor analiza duminică înregistrările video și alte date pentru a încerca să identifice originea și destinația obiectului.

Datele preliminare au sugerat că meteoritul ar putea să fi lovit Pământul într-o zonă împădurită numită Finnemarka, la doar 60 km vest de capitala Oslo, a anunțat rețeaua.

„A fost o nebunie”, a declarat pentru Reuters Morten Bilet, care a văzut și a auzit meteoritul.

Meteoritul a cazut cu 15-20 km pe secundă și a luminat cerul nopții timp de aproximativ cinci până la șase secunde, a spus Bilet. Cerul de vară era întunecat, zilele începând să fie mai scurte de la sfârșitul lunii iunie.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi", a spus Bilet.

Nu au existat rapoarte de daune, așa cum sa întâmplat în 2013, când un meteorit a străbătut Rusia și a explodat peste Chelyabinsk, a spus Bilet.

×
Subiecte în articol: Suedia oslo
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close