Antena 3 CNN Externe Un militar britanic din trupele speciale a atacat de unul singur teroriștii din Nairobi, salvând numeroși ostatici - FOTO și VIDEO

Un militar britanic din trupele speciale a atacat de unul singur teroriștii din Nairobi, salvând numeroși ostatici - FOTO și VIDEO

Un militar britanic din trupele speciale a atacat de unul singur teroriștii din Nairobi, salvând numeroși ostatici - FOTO și VIDEO
17 Ian 2019   •   09:20

O poveste extraordinară a ieșit la suprafață, după atacul terorist de la Nairobi, acolo unde islamiștii somalezi au ucis cel puțin 21 de persoane.

Un soldat britanic din SAS (Special Air Service - trupe speciale ale British Army) a fost prins în mijlocul evenimentelor și a reacționat imediat, coordonând operațiuni de salvare a ostaticilor și înfruntând în prima linie teroriștii.

Potrivit surselor presei britanice, militarul era la cumpărături, misiunea sa în Kenya fiind de a antrena trupele speciale locale. 

În momentul în care atacul a început, bărbatul a mers imediat la mașină, de unde și-a luat echipamentul și a intervenit. În imaginile surprinse în acele momente se poate vedea clar cum bărbatul are echipamentul de luptă peste hainele de stradă, iar fața îi este acoperită de o cagulă. Înarmat cu o pușcă de asalt L119A1, o variantă a C8 Carbine, și cu un pistol Glock, militarul a fost fotografiat cum intra în hotelul atacat și cum a salvat mai mulți ostatici.

 

Nu se știe dacă și câți teroriști a ucis, dar britanicul a coordonat și s-a coordonat cu forțele locale, care după un asediu prelungit au reușit să pună capăt atacului.

Bărbatul a fost lăudat și de Chris Ryan, cunoscut scriitor și fost membru SAS, care și-a declarat admirația pentru modul în care acesta a reacționat, însă nu și surpriza.

”Acțiunile sale au salvat multe vieți. Se vede în imagini că nu se ascunde, nu se adăpostește, este agresiv și atacă adversarul, iar teroriștii islamiști nu au nicio șansă în fața unui soldat antrenat așa cum este acesta” a spus Ryan. 

Forţele de securitate kenyene au pus capăt miercuri dimineaţă, după un asediu de aproape 20 de ore, atacului întreprins de islamişti somalezi shebab împotriva unui complex hotelier din Nairobi, a anunţat preşedintele Uhuru Kenyatta, dând asigurări că 'toţi terorişti au fost eliminaţi', relatează AFP. 

Potrivit preşedintelui, atacul, declanşat marţi în jurul orei locale 15:00 (12:00 GMT), s-a soldat cu cel puțin 21 de morţi, 19 dispăruți şi un număr neprecizat de răniţi. 

×
Subiecte în articol: atac terorist Nairobi Kenya
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close