Antena 3 CNN Externe Un nou medicament ar putea împiedica naşterile premature

Un nou medicament ar putea împiedica naşterile premature

Un nou medicament ar putea împiedica naşterile premature
27 Oct 2009   •   22:34

Un medicament utilizat în mod normal pentru tratarea cancerului a fost folosit cu succes în teste pentru stoparea contracţiilor, şi ar putea opri în viitor naşterile premature, potrivit unei echipe de cercetători de la Universitatea Newcastle, relatează askamum.co.uk.

Trichostatin A (cunoscut şi sub denumirea TSA), a fost testat pe ţesutul prelevat de la 36 de femei care au efectuat cezariene la spitalul Royal Victoria din Newcastle. Echipa a combinat ţesutul muscular cu medicamentul TSA şi au măsurat efectele pe care le-a avut asupra contracţiilor induse şi a celor spontane. În ambele cazuri, cercetătorii au descoperit că s-au redus contracţiile. În viitor medicamentul ar putea juca un rol important în prevenirea naşterilor premature, prin elaborarea unui nou tratament în acest sens.

În forma sa curentă, însă, medicamentul nu poate fi administrat pacienţilor deoarece poate distruge până la 10 la sută din genele unei celule. În Marea Britanie numărul naşterilor premature a crescut cu 50.000 în ultimul an, fiind considerată principala cauză a decesului la nopu născuţi, cu 1.500 de decese înregistrate annual.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close