Antena 3 CNN Externe Un preot sârb care a omorât în bătaie un dependent de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare

Un preot sârb care a omorât în bătaie un dependent de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare

Un preot sârb care a omorât în bătaie un dependent de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare
Sursa foto: Foto: novitalas.com
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   20:10

Un preot sârb care a omorât în bătaie un dependent de droguri pe care îl avea în grijă a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, a anunţat avocatul său, citat de Reuters.

Condamnarea reprezintă ultima dintr-o serie de lovituri pe care reputaţia Bisericii Ortodoxe Sârbe le-a primit în ultima perioadă.

Un tribunal din oraşul Sabac, vestul Serbiei, l-a găsit vinovat de crimă de gradul doi pe preotul Branislav Peranovic, care l-a omorât în bătaie pe Nebojsa Zarubac, în august 2012.

Peranovic era deja cunoscut de autorităţile bisericeşti pentru metodele sale violente, după ce, în 2009, a fost filmat în timp ce bătea mai mulţi dependenţi într-o altă facilitate deţinută de Biserica Ortodoxă din Serbia.

În urma scandalului, el a fost îndepărtat de pe postul pe  care îl deţinea, dar a rămas preot şi a înfiinţat un alt centru de dezintoxicare.

„Condamnarea putea fi mai mare, dacă ţinem cont de brutalitatea şi modul în care fiul meu a fost ucis”, a declarat tatăl victimei, Milos Zarubac, potrivit postului de radio B92.

Acest caz vine în contextul în care, în ultima perioadă, relaţiile dintre Biserică şi guvernul Serbiei s-au răcit evident, totul culminând cu poziţia tot mai conciliantă a Belgradului în privinţa independenţei Kosovo, care a determinat un protest oficial al autorităţilor bisericeşti.

De asemenea, verdictul în cazul crimei comise de Peranovic vine la puţin timp după ce doi episcopi ortodocşi au fost implicaţi într-o serie de scandaluri sexuale, dezvăluite de presa sârbă.

×
Subiecte în articol: Serbia condamnare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close