Antena 3 CNN Externe Un român a dus Dacia la New York. Este singura Dacie funcţională de peste ocean

Un român a dus Dacia la New York. Este singura Dacie funcţională de peste ocean

Un român a dus Dacia la New York. Este singura Dacie funcţională de peste ocean
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Feb 2015   •   00:11

Un român face vâlvă peste ocean cu Dacia lui break 1300. Este singurul astfel de model aflat pe teritoriul Statelor Unite, iar Edi, proprietarul unei Dacii galbene, spune că acesta a fost mereu visul său, de când s-a mutat în America. 

 
Acum, de fiecare dată când conduce pe Broadway, românul ştie că toată lumea îi priveşte Dacia.
 
Eduard Palaghiţă şi-a dorit dintotdeauna să conducă o Dacie. Încă din 1995, când a ajuns în Statele Unite ale Americii, şi-a pus în gând să aducă peste ocean maşina românească.
 
După ce în facultate nu şi-a putut permite break-ul visat, Eduard a găsit un anunţ prin care se vindea un Renault din 1974. A bătut palma cu proprietarul pentru 500 de dolari şi a călătorit peste 1.300 de kilometri până unde se afla maşina care nu mai fusese pornită de 10 ani. Şi a transformat-o în automobilul visurilor lui.
 
Acum, de fiecare dată când îşi condude Dacia în cel mai aglomerat oraş din Statele Unite, localnicii nu se pot abţine să nu privească break-ul galben. Iar românii care locuiesc peste ocean se opresc mereu să facă poze cu maşina. 
 
Piese de schimb a găsit din pură întâmplare, la un fost angajat al Renault, care a păstrat multe piese auto atunci când compania s-a retras din Statele Unite ale Americii. 
 
Planul de viitor, spune Edi, e să îşi doteze maşina cu jante noi, comandate din România, şi bară pentru spate de Dacia 1300, originală. 

×
Subiecte în articol: Dacia SUA
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close