Antena 3 CNN Externe Ungaria informează Serbia că închide graniţa Roszke-Horgos

Ungaria informează Serbia că închide graniţa Roszke-Horgos

Ungaria informează Serbia că închide graniţa Roszke-Horgos
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de M.Z.    |    16 Sep 2015   •   19:14

Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, după ce în zonă au avut loc ciocniri între migranţi şi poliţia ungară, a anunțat miercuri Ministerul de Externe sârb, informează Reuters, potrivit Agerpres.

 
Roszke-Horgos este unul dintre principalele puncte de trecere a frontierei dintre Serbia şi Ungaria. 
 
De asemenea, autoritățile de la Budapesta au cerut Serbiei să acționeze contra migranților care ''atacă'' poliția ungară la granița comună. 
 
''Un grup de migranți agresivi atacă poliția ungară cu pietre și bucăți de beton'', a declarat ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune. 
 
''Acest atac vine din Serbia, de pe teritoriul sârb. De aceea, i-am cerut ferm omologului meu sârb să le ceară autorităților sârbe să acționeze imediat împotriva acestui grup de migranți agresivi'', a spus șeful diplomației ungare. 
 
Poliția ungară a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva migranților care protestau pentru a intra în Ungaria la frontiera sârbă. 
 
Conform AFP, forțele de poliție ungare au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacate de migranți cu pietre și sticle la punctul de trecere a frontierei de la Roszke. 
 
Un reporter de la Reuters a precizat la rândul său că sute de polițiști, sprijiniți de unități speciale antitero cu vehicule blindate și tunuri de apă, au avansat spre un grup de migranți la Roszke care se aflau de cealaltă parte a gardului metalic construit de autoritățile ungare la granița cu Serbia. 
 
Poliția ungară a emis un comunicat în care afirmat că un grup de migranți "agresivi" au pătruns printr-o poartă de acces la frontiera cu Serbia și au avut o ciocnire cu forțele de securitate aflate la fața locului. 

×
Subiecte în articol: Ungaria Serbia granita imigranti
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close