Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina. Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

Război în Ucraina. Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza "nepăsării Kremlinului față de cetățeni (inclusiv) femei, copii (și) bărbați", a declarat luni președintele Comisiei Europene.

Război în Ucraina. Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei
Sursa foto: captura video
de Silvia Preda    |    07 Mar 2022   •   18:04

"Am avut deja trei pachete de sancțiuni dure, dar acum trebuie să ne asigurăm că nu există scăpări și că efectul sancțiunilor este maximizat", a spus Ursula von der Leyen.

Ea a adăugat: "Sancțiunile în vigoare sunt cu adevărat mușcătoare. Vedem turbulențele descendente din economia rusă."

Von der Leyen, a mai spus că UE trebuie să "scape de dependența de gazul, petrolul și cărbunele rusesc" și va prezenta mâine propuneri privind modalitățile prin care blocul își poate diversifica aprovizionarea cu energie din afara Rusiei.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru popor: ”Viitorul continentului este decis de noi și de prietenii noștri. Nu există sânge pe drapelul nostru”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a emis luni o nouă declarație video în care cere un pachet mai dur de sancțiuni internaționale împotriva Rusiei.

"Dacă invazia continuă și Rusia nu și-a abandonat planurile împotriva Ucrainei, înseamnă că este nevoie de un nou pachet de sancțiuni. Noi sancțiuni, noi măsuri de sancționare împotriva războiului și pentru pace. În special, respingerea petrolului și a produselor petroliere din Rusia. Acest lucru poate fi numit un embargo. Sau pur și simplu moralitate - când refuzi să dai bani unui terorist", a spus el.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina sanctiuni Rusia
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close