Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Serbia va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană la 21 ianuarie

Serbia va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană la 21 ianuarie

Serbia va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană la 21 ianuarie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Ian 2014   •   17:21

Serbia va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană la 21 ianuarie, odată cu prima conferinţă interguvernamentală dintre cele două părţi, care va avea loc la Bruxelles, informează Agerpres.

Premierul Ivica Dacic şi vicepremierul Aleksandar Vucic vor reprezenta Serbia la conferinţă, în timp ce Comisia Europeană va fi reprezentată de comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate, Stefan Fuele.

Primul ministru sârb a precizat că astfel de conferinţe vor avea loc de patru ori pe an, având ca scop monitorizarea progreselor înregistrate în cadrul negocierilor.

Serbia a început deja procesul de "screening", iar Capitolul 35 de negociere, care se referă la Kosovo, urmează să fie deschis în următoarele zile, a adăugat Dacic.

De altfel, premierul sârb a subliniat că dialogul cu pristina este un criteriu politic de bază care va influenţa cursul negocierilor de aderare a Serbiei la UE.

„Trebuie să ajungem la capătul unui parcurs foarte dificil şi vom vedea cât de repede vor progresa lucrurile. Ţara noastră vrea ca aderarea să fie şi rapidă, şi de calitate”, a conchis Ivica Dacic.

×
Subiecte în articol: Serbia aderare negocieri conferinta Bruxelles
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close