Antena 3 CNN Externe Unul din capii mafiei napoletane, arestat de poliţiştii italieni (VIDEO)

Unul din capii mafiei napoletane, arestat de poliţiştii italieni (VIDEO)

Unul din capii mafiei napoletane, arestat de poliţiştii italieni (VIDEO)
Sursa foto: Mafiot italian
01 Noi 2009   •   14:36

Poliţia italiană contraatacă în războiul împotriva Mafiei napolitane Şeful unuia din cele mai importante clanuri ale Camorrei a fost arestat în ascunzătoarea sa de lângă Napoli. Poliţiştii l-au identificat, de asemenea, pe autorul crimei din luna mai, a cărei înregistrare a şocat opinia publică italiană.

Salvatore Russo, în vârstă de 51 de ani, controla activităţile ilicite dintr-o întinsă zonă de lângă Napoli. Condamnat, în lipsă, la închisoare pe viaţă, el era căutat din 1995. Poliţiştii l-au ridicat de dimineaţă, când tocmai se întorsese de la vânătoare. Furios, Russo s-a răzbunat pe unul din ziariştii prezenţi.

Mafiotul se ascundea într-o fermă de pui şi iepuri din apropierea Vezuviului. Casa, dotată cu tot confortul, părea, la prima vedere, goală, dar poliţiştii au reuşit să descopere, în spatele maşinii de gătit, tunelul secret spre ascunzătoarea lui Russo.

Deşi era înarmat până în dinţi, acesta nu a opus rezistenţă. Împreună cu fratele său Pasquale, în continuare dispărut, Salvatore Russo a reorganizat, în anii 90, structura Camorrei şi a întărit controlul organizaţiilor criminale asupra oraşului Napoli.

Atmosfera apăsătoare în care trăiesc napolitanii a reieşit şi dintr-o înregistrare difuzată recent de poliţie: un asasinat comis cu sânge rece, în plină stradă, fără ca nimeni să reacţioneze. Difuzarea imaginilor şocante a dat roade: autorităţile au anunţat sâmbătă că ucigaşul a fost identificat. Fără folos, însă, deoarece este dispărut fără urmă.

Până la crimă, Camorra recurge la cele mai brutale metode de intimidare. Poliţiştii au descoperit, de curând, în locuinţa unui cap mafiot din Caserta, un crocodil de aproape doi metri. Reptila avea menirea să-i terorizeze pe micii întreprinzători care întârziau plata "taxei de protecţie". În casă nu s-au găsit arme, pentru că, probabil, nici nu mai era nevoie de ele.



Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close