Antena 3 CNN Externe Urmașul lui Lev Tolstoi spune că Rusia ia în calcul să șteargă Parisul de pe fața pământului cu o bombă nucleară

Urmașul lui Lev Tolstoi spune că Rusia ia în calcul să șteargă Parisul de pe fața pământului cu o bombă nucleară

Vicepreședintele Dumei, Piotr Tolstoi, a amenințat cu trimiterea unei bombe nucleare asupra Parisului.

Urmașul lui Lev Tolstoi spune că Rusia ia în calcul să șteargă Parisul de pe fața pământului cu o bombă nucleară
Sursa foto: Profimedia Images / hepta / DPA Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mar 2024   •   14:36

Într-un interviu acordat BFMTV, Tolstoi a spus că Rusia "ia în considerare" posibilitatea unui atac nuclear asupra capitalei franceze.

În vârstă de 54 de ani, acest stră-strănepot al celebrului scriitor rus Lev Tolstoi și-a făcut studiile în Franța și a lucrat pentru cotidianul Le Monde și pentru Agenția France Presse, înainte de a ajunge parlamentar în țara natală.

În interviul pentru BFMTV, vicepreședintele Camerei inferioare a Parlamentului de la Moscova l-a mai atacat pe premierul francez Gabriel Attal cu aluzii la homosexualitatea acestuia și a reluat amenințările formulate de alți oficiali precum Serghei Narîșkin, șeful spionajului rus, care a avertizat că, dacă Franța va desfășura soldați în Ucraina, aceștia vor fi "ținte prioritare".

Tolstoi, citat de BFMTV, susține că o rachetă cu încărcătură nucleară lansată de forțele Moscovei ajunge la Paris în "ceva mai mult de două minute".

"Ceea ce este important din punct de vedere istoric pentru Rusia este asigurarea securității pentru țară", a adăugat acest apropiat al Kremlinului, acuzând faptul că "țările NATO, inclusiv Franța, plasează rachete în jurul granițelor ruse".

Amenințările cu declanșarea unui atac nuclear și declarațiile despre superioritatea Rusiei în planul armamentului nuclear revin frecvent în comunicările oficialilor de la Moscova.

Însuși Vladimir Putin a fluturat amenințarea nucleară de mai multe ori de la lansarea invaziei în Ucraina.

Pe 13 martie anul curent, Putin a estimat că arsenalul Rusiei este mai avansat decât cel al Statelor Unite și a afirmat că "este pregătit" pentru război nuclear.

Sursa: BFMTV

Foto-montaj: Vicepreședintele Dumei de Stat, Piotr Tolstoi (stânga) și rachetă balistică intercontinentală rusă RS-28

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close