Antena 3 CNN Externe "Mă bucur să fiu din nou aici!" | Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev, în dimineața în care rușii au bombardat capitala ucraineană

"Mă bucur să fiu din nou aici!" | Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev, în dimineața în care rușii au bombardat capitala ucraineană

Șefa Comisiei Europene sărbătorește Ziua Europei în capitala Ucrainei.

"Mă bucur să fiu din nou aici!" | Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev, în dimineața în care rușii au bombardat capitala ucraineană
Sursa foto: Twitter @vonderleyen
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   08:50

Ursula von der Leyen a postat pe Twitter, marți dimineață, imagini care o înfățișează în gara de la Kiev, în contextul în care rușii au lansat un nou val de rachete de croazieră asupra mai multor regiuni din Ucraina, vizând în special capitala.

"Mă bucur să mă reîntorc la Kiev, unde valorile care ne sunt dragi sunt apărate în fiecare zi. Deci, este un loc potrivit pentru a sărbători Ziua Europei. Salut decizia președintelui Zelenski de a sărbători pe 9 mai Ziua Europei în Ucraina", a scris ea pe Twitter.

Vizita de marți este cea de-a cincea efectuată de președintele Comisiei Europene în Ucraina, de la invazia rusească.

Citește și: Rusia bombardează Ucraina cu zeci de rachete de Ziua Victoriei | Kievul anunță că le-a doborât aproape pe toate

Von der Leyen s-a profilat drept unul dintre principalii susținători ai Ucrainei și s-a numărat printre cei mai fermi inițiatori ai sancțiunilor împotriva Kremlinului.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a vizitat Olanda, săptămâna trecută, și a cerut Uniunii Europene să primească țara sa în blocul comunitar cât mai curând.

Luni, el a decretat 9 mai drept sărbătoarea Zilei Europei în țara sa, la fel cum se întâmplă în statele membre ale Uniunii Europene.

Decizia este menită să "decupleze" Ucraina de simbolistica oficială în Rusia, unde la această dată este celebrată Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste.

Pe 9 mai, Uniunea Europeană sărbătorește pacea durabilă instituită între țările de pe continent, după cel de-al Doilea Război Mondial.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen Kiev Ziua Europei
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close