Antena 3 CNN Externe Vaccinul a devenit obligatoriu în Moscova pentru cei care vor să își păstreze locul de muncă

Vaccinul a devenit obligatoriu în Moscova pentru cei care vor să își păstreze locul de muncă

Deși vaccinarea a rămas voluntară, muncitorii din Moscova care lucrează cu publicul se simt nevoiți să ocupe un loc în centrele de vaccinare, dacă își doresc să rămână angajați.

Vaccinul a devenit obligatoriu în Moscova pentru cei care vor să își păstreze locul de muncă
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    29 Iun 2021   •   23:12

Autoritățile au încercat inclusiv cadouri alimentare și loterii cu premii printre care se numără mașini și apartamente noi, pentru a-i determina pe oameni să accepte administrarea vaccinului.

Cu toate acestea, planul ambițios de vaccinare a 30 de milioane de ruși până la jumătatea lunii iunie s-a îndeplinit de fapt doar în proporție de o treime.

Așa că acum, multe guverne regionale din Rusia îi obligă pe unii muncitori să se vaccineze.

În Moscova, de exemplu, autoritățile au anunțat că cel puțin 60% din angajații din domeniul serviciilor trebuie să se vaccineze cu cel puțin o doză până la data de 15 iulie.

În timp ce multe țări occidentale ridică restricțiile coronavirusului și planifică revenirea la viața normală după vaccinările în masă, Rusia se luptă cu un nou val de infecții - chiar dacă a fost prima din lume care a autorizat un vaccin și printre primele care au început să îl administreze în decembrie.

Peste 21 de milioane de oameni, sau aproximativ 14% din populația de 146 milioane, s-au vaccinat cu cel puțin o doză.

Potrivit cifrelor de la începutul săptămânii trecute, doar 16,7 milioane, sau aproximativ 11%, au fost complet vaccinați.

Asta deși ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat că doar 0,5% dintre cei care au primit ambele doze au contractat COVID-19 ulterior.

×
Subiecte în articol: Moscova vaccinare Rusia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close