Antena 3 CNN Externe Un nou stiudiu arată că cei mici vor trebui vaccinați în viitorul apropiat: "Vaccinarea noilor generaţii este esenţială"

Un nou stiudiu arată că cei mici vor trebui vaccinați în viitorul apropiat: "Vaccinarea noilor generaţii este esenţială"

Pentru a demonstra rolul decisiv al noilor generaţii în circulaţia virusului, un studiu a fost realizat în Statele Unite privind modalităţile de transmitere a COVID.

Un nou stiudiu arată că cei mici vor trebui vaccinați în viitorul apropiat: "Vaccinarea noilor generaţii este esenţială"
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    24 Iul 2021   •   15:01

Rezultatele arată că riscul de contaminări este strict legat de copii şi adolescenţi, conform La Stampa.

 „Pentru a preveni ca infecţia să devină endemică după apariţia de noi variante, copiii vor trebui să fie vaccinaţi în viitorul apropiat”, spune profesorul Roberto Cauda, ​​directorul Unităţii de Boli Infecţioase din spitalul Gemelli, Roma: „în caz contrar, virusul va continua să circule, deşi într-o formă asimptomatică, printre cei mici, cu riscul apariţiei unor variante potenţial periculoase şi pentru oamenii vaccinaţi”.

Cu cât eşti mai tânăr, cu atât este mai mare numărul de contacte zilnice și de ieșiri, iar vaccinurile protejează împotriva celor mai grave forme, nu neapărat și împotriva transmiterii virusului.

„În plus, după un an de pandemie, părinţii trebuie să devină conştienţi că numai vaccinarea poate oferi protecţie”, subliniază profesorul Cauda: „Prezenţa variantelor este strâns legată de eficacitatea vaccinurilor. Vaccinarea noilor generaţii este esenţială”.

×
Subiecte în articol: COVID-19 vaccinare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close