Antena 3 CNN Externe Val de căldură extremă în Tunisia. Record de 49 de grade Celsius

Val de căldură extremă în Tunisia. Record de 49 de grade Celsius

Un val de căldură s-a abătut asupra Tunisiei, unde Institutul Naţional de Meteorologie a înregistrat astăzi recorduri de temperatură, în special în nordul şi centrul ţării.

Val de căldură extremă în Tunisia. Record de 49 de grade Celsius
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Aug 2021   •   14:41

În capitala Tunis, mercurul din termometre a ajuns la 49 de grade Celsius la prânz, aceasta fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată de la recordul de 46,8 de grade Celsius din 1982.

În unele zone ale țării, temperaturile crescute au dus la pene de curent din cauza folosirii în exces a aparatelor de aer condiționat.

Temperaturile au urcat cu 9-15 grade Celsius peste normele sezoniere, mai ales în nord şi centru-est. 

Se așteaptă o scădere a temperaturilor începând de miercuri, potrivit Reuters.

Recorduri de temperatură au fost înregistrate duminică şi în sudul ţării, unde temperaturile au ajuns la 48,5 grade Celsius.

În Algeria vecină, canicula a alimentat circa 50 de incendii de luni seară, care au făcut cel puţin 42 de victime.

Un raport publicat luni de experții ONU în domeniul climei anunță "cod roșu" de dezastre naturale fără precedent, efecte mai severe şi mai rapide ale schimbărilor climatice decât se credea până acum.

Deşi temperaturile planetare au crescut până în prezent cu +1,1 grade Celsius, omenirea poate constata cu propriii ochi efecte deja în acţiune. Cu atât mai mult vara aceasta, odată cu incendiile care devastează vestul Statelor Unite, Grecia şi Turcia, inundaţiile produse în Germania sau China sau temperaturile care au ajuns până la 50 de grade Celsius în Canada.

×
Subiecte în articol: căldură val de caldura temperatura
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close