Antena 3 CNN International News Incendiile de pădure din Algeria au ucis 42 de persoane, inclusiv 25 de soldați

Incendiile de pădure din Algeria au ucis 42 de persoane, inclusiv 25 de soldați

Președintele algerian a anunțat marți seară că cel puțin 25 de soldați au fost uciși în salvarea locuitorilor din incendiile forestiere care au străbătut pădurile montane și satele de la est de capitala Algeriei, în timp ce numărul morților civili a crescut la cel puțin 17.

Incendiile de pădure din Algeria au ucis 42 de persoane, inclusiv 25 de soldați
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    11 Aug 2021   •   09:19

Președintele Abdelmadjid Tebboune a scris pe Twitter că soldații sunt „martiri” și au salvat 100 de persoane din incendii în două regiuni din regiunea Kabylia, locuită în berberii din Africa de Nord. Ministerul Apărării a declarat că alți 11 soldați au suferit arsuri în ciocniri, dintre care patru în stare gravă.

Prim-ministrul Amin bin Abd al-Rahman a declarat ulterior la televiziunea de stat că 17 civili au murit, ridicând numărul cetățenilor de la șapte anterior și ridicând numărul total de morți la 42. El nu a furnizat detalii.

Premierul a declarat pentru televiziunea de stat că primele rapoarte ale serviciilor de securitate au arătat că incendiile din Kabylie au fost „foarte simultane”, adăugând că „cineva este condus să creadă că acestea sunt fapte criminale”.

Zeci de incendii au izbucnit luni în Cabilia și în alte părți, iar autoritățile algeriene au trimis armata pentru a ajuta cetățenii să lupte împotriva incendiilor și să evacueze. Mai multe incendii ardeau în păduri, devorau măslini, animale și pui care asigurau mijloace de trai pentru familiile din Kabylie.

Luni seara, Protecția Civilă a numărat 41 de incendii în 18 state sau regiuni, inclusiv 21 de incendii în jurul orașului Tizi Ouzou.

Oamenii de știință din domeniul climei spun că nu există nicio îndoială că schimbările climatice cauzate de arderea cărbunelui, a petrolului și a gazelor naturale determină evenimente extreme. 

Cum ar fi valuri de căldură, secete, incendii, inundații și furtuni. Agravarea secetei și a căldurii – ambele legate de schimbările climatice – alimentează incendiile din vestul Statelor Unite și regiunea rusă nordică Siberia. 

Căldura severă alimentează, de asemenea, incendii în Grecia și Turcia.

×
Subiecte în articol: Algeria incendiu padure
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close