Antena 3 CNN Externe Un vasluian a creat un precedent de Cartea Recordurilor în Groenlanda, după ce a ajuns la închisoare apoi a fost numit gardian

Un vasluian a creat un precedent de Cartea Recordurilor în Groenlanda, după ce a ajuns la închisoare apoi a fost numit gardian

După ce și-a ispășit pedeapsa pentru furt, un român din Vaslui a devenit în 2019 un caz nemaiîntâlnit în Groenlanda, un teritoriu autonom care face parte din Regatului Danemarcei. Iată de ce.

Un vasluian a creat un precedent de Cartea Recordurilor în Groenlanda, după ce a ajuns la închisoare apoi a fost numit gardian
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    11 Iul 2023   •   22:58

Costel Buliga, un bărbat din Vaslui a fost anchetat, judecat și găsit vinovat de către o instanță de judecată din Groenlanda pentru furt calificat în 2019.

Inedit este faptul că în 2019, sistemul de justiție din insula a avut un singur caz, care s-a finalizat cu o condamnare: cea a românului din Vaslui (România).

Dar povestea sa fabuloasa nu se termină aici. Bărbatul a fost trimis să își ispășească pedeapsa de șase luni de închisoare, într-un hotel transformat ad-hoc în penitenciar de pe cea mai mare insulă din lume.

Însă în tot acest timp românul s-a obișnuit cu tot confortul de acolo și nu a mai vrut să renunțe la el. Mai mult, nici autorităţile nu l-au putut da afară după ispășirea pedepsei pentru că riscau să fie acuzați de încălcarea drepturilor sale fundamentale.

Așa că au făcut un compromis. Practic, pentru că vasluianul a refuzat să părăsească închisoarea, autorităţile au decis să-l angajeze.

Astfel, românul a devenit gardian la hotelul-închisoare, dar și om de serviciu, deși în cea mai mare partea anului "penitenciarul" de lux este mai tot timpul gol.

Aşa a ajuns Costel Buliga din Vaslui, România, să fie singurul deținut într-o închisoare din Groenlanda, care după ispășirea pedepsei a devenit gardian, creând astfel un precedent de Cartea Recordurilor din cea mai mare insulă a lumii, cu o suprafață de zece ori mai mare decât România.

 

×
Subiecte în articol: vasluian Groenlanda gardian penitenciar
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close