Antena 3 CNN Externe Vatican caută extratereştri

Vatican caută extratereştri

Vatican caută extratereştri
Sursa foto: vatican
11 Noi 2009   •   08:18

Academia Pontificală pentru Ştiinţe organizează în aceste zile prima sa conferinţă despre viaţa extraterestră, a cărei descoperire ar avea mari influenţe asupra Bisericii Catolice.
Tema a fost una sensibilă pentru Vatican timp de secole, mai ales pentru că, printre altele, extratereştri cu o înfăţişare ciudată ar fi greu de încadrat în ideea că Dumnezeu ?a creat omul după imaginea Sa?.
Mai mult, rolul lui Iisus Hristos ca fiind mântuitorul ar fi confuz: alte lumi au propriul lor mântuitor, sau acesta este universal, remarcă The Telelegraph.
Oricum, în pofida acestor dispute teologice, Biserica a acceptat ideea că Pământul nu se află în centrul Universului, iar acum liderii catolici au ajuns la concluzia că şi ideea existenţei vieţii extraterestre poate fi asimilată de învîţăturile creştine. Părintele Jose Funes declara că "aşa cum pe Pământ există o multitudine de creaturi, aşa ar putea exista şi alte fiinţe, tot inteligente, create de Dumnezeu. Asta nu intră în contradicţie cu credinţa noastră, întrucât nu puteam pune limite libertăţii creatoare a Domnului".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vatican extraterestri
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close