Venezuela pune capăt dialogului cu SUA: Nu vom mai suporta nicio agresiune în plus!

de G.S.    |    21 Iul 2013   •   12:28
Venezuela pune capăt dialogului cu SUA: Nu vom mai suporta nicio agresiune în plus! Foto: Agerpres/AP
Venezuela a anunţat oficial sâmbătă că pune capăt convorbirilor începute în luna iunie cu Statele Unite ale Americii în scopul normalizării relaţiilor bilaterale, din cauza unor declaraţii americane considerate 'infame' de către Caracas, potrivit AFP, conform Agerpres.
 
'Confirm că declar terminate toate convorbirile începute în Guatemala cu (secretarul de stat american) John Kerry', a declarat preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, cu ocazia unei ceremonii militare, în vestul Venezuelei. 
 
Preşedintele Maduro a confirmat politica sa de 'toleranţă zero' faţă de 'agresiunile' SUA împotriva Venezuelei. 'Nu voi mai suporta nicio agresiune în plus', indiferent dacă este verbală, politică sau diplomatică, a spus Maduro. 
 
Este vorba de declaraţii făcute miercuri de Samantha Power, numită de preşedintele Barack Obama ambasador al SUA la ONU. Samantha Power a spus în faţa Senatului american că, dacă numirea sa va fi confirmată, ea va lupta împotriva 'represiunii' din Venezuela, potrivit sursei citate. 
 
Considerând 'infame' afirmaţiile acesteia, Maduro i-a cerut Washingtonului 'o rectificare imediată', iar Ministerul Afacerilor Externe i-a trimis o notă de protest Ambasadei SUA. 
 
Opiniile sale 'lipsite de respect' au fost 'susţinute de Departamentul de Stat', ceea ce contrazice tonul şi conţinutul celor exprimate de secretarul de stat John Kerry în Guatemala, a spus ministrul venezuelean, explicând decizia de a pune capăt convorbirilor. 
 
De mai mulţi ani, Venezuela şi SUA au relaţii diplomatice tensionate. Din 2010, nu mai au ambasadori, însă au însărcinaţi cu afaceri, potrivit aceleiaşi surse.
 

x close