Antena 3 CNN Externe "Veste uriașă din Ucraina! Se află deja acolo!" Radu Tudor, detalii de ultimă oră despre contraofensiva Kievului

"Veste uriașă din Ucraina! Se află deja acolo!" Radu Tudor, detalii de ultimă oră despre contraofensiva Kievului

După ce Ucraina a primit primele sisteme antirachetă "Patriot", analistul militar Radu Tudor a detaliat, pe blogul său, elementele care conturează o amplă ofensivă a forțelor Kievului, în vederea eliberării teritoriilor ocupate de armata rusă.

"Veste uriașă din Ucraina! Se află deja acolo!" Radu Tudor, detalii de ultimă oră despre contraofensiva Kievului
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   17:37

"O veste uriașă din Ucraina: mai multe tipuri de armament modern, în special sisteme de rachete, blindate și tancuri sunt deja pe teritoriul Ucrainei, ca donație din partea celor 50 de state ce sprijină Kievul în efortul de eliberare a țării după invazia rusească. 

Ucraina a primit primele sisteme de apărare antiaeriană americane Patriot, iar tancurile de luptă ușoare AMX-10 trimise de Franța se află deja pe front, au confirmat, miercuri, autoritățile ucrainene.

'Astăzi, frumosul nostru cer ucrainean devine mai sigur, întrucât sistemele de apărare antiaeriană Patriot au sosit în Ucraina' a semnalat pe Twitter ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, care a mulțumit Statelor Unite, Germaniei și Olandei pentru că și-au respectat promisiunile.

La jumătatea lunii decembrie, Washingtonul s-a angajat, în timpul vizitei istorice a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski în SUA, să-i furnizeze Ucrainei sisteme americane de apărare antiaeriană "Patriot", într-un moment când Rusia bombarda masiv infrastructurile energetice ucrainene.

Citește și: Ucraina face lumină în speculațiile privind contraofensiva

Zelenski a promis în SUA că nu va folosi sistemele "Patriot" pentru a lovi Rusia

Cu acea ocazie, Zelenski a dat asigurări că acest echipament va fi utilizat doar în scop defensiv, și nu pentru a lovi teritoriul rus.

În ianuarie, Olanda a anunțat că îi va furniza Ucrainei două lansatoare Patriot și rachetele interceptoare aferente, în cadrul unei livrări comune cu SUA și Germania.

Berlinul se angajase aceeași lună să livreze unul din aceste sisteme.

Ce armament occidental a mai ajuns în Ucraina, în afară de bateriile "Patriot"

O veste la fel de importantă este că 14 tancuri britanice Challenger 2, promise de Guvernul de la Londra, au ajuns, și ele, în Ucraina.

Anunțul a fost făcut chiar de Ministerul britanic al Apărării.

Tot miercuri, armata ucraineană a mai anunțat că a desfășurat blindate franceze AMX-10 - asimilate cu tancurile ușoare de luptă - fără a preciza numărul lor.

Informații din surse ucrainene arată că și cele 100 de vehicule blindate pentru infanterie Bradley M2, donate de armata SUA, au ajuns în Ucraina și sunt 100% operaționale pentru contraofensivă", scrie Radu Tudor pe blogul său.

Foto: tancuri britanice Challenger

×
Subiecte în articol: Challenger Patriot Bradley M2 AMX-10
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close