Antena 3 CNN Externe VIDEO ŞOCANT! Vezi cum sunt hrăniţi FORŢAT deţinuţii de la Guantanamo

VIDEO ŞOCANT! Vezi cum sunt hrăniţi FORŢAT deţinuţii de la Guantanamo

VIDEO ŞOCANT! Vezi cum sunt hrăniţi FORŢAT deţinuţii de la Guantanamo
10 Iul 2013   •   15:11

Un film prezentat de cei de la The Guardian arată o simulare a modalităţii în care deţinuţii de la Guantanamo Bay sunt hrăniţi forţat de către medicii penitenciarului-cazarmă.

Artistul american, Yasiin Bey, s-a oferit voluntar să joace rolul unui om închis aici şi a acceptat să fie supus procedurilor la care sunt supuşi deţinuţii care refuză hrana. Filmul este realizat de o organizaţie umanitară, "Reprieve" (Graţierea) şi mediatizat de cotidianul britanic.

Peste 130 de deţinuţi, din cei 166 închişi la Guantanamo, sunt în a cincea lună de grevă a foamei totală, protestând altfel faţă de condiţiile inumane din acest penitenciar.

Oficialii şi autorităţile americane susţin că hrănirea forţată a deţinuţilor are scopul de a preveni moartea prin înfometare a acestora. Cu toate astea, mai multe organizaţii umanitare sunt de părere că această metodă reprezintă o altă metodă de tortură exercitată asupra prizonierilor.


Administraţia Obama nu a acceptat suspendarea acestei proceduri, pe timpul sărbătoririi Ramadanului şi a declarat că tribunalul federal nu are jurisdicţie pentru a interveni în această problemă delicată.

Departamentul de Justiţie a argumentat că hrănirea forţată a deţinuţilor musulmani va continua, dar această măsură nu va afecta respectarea sărbătorii sfinte islamice, având în vedere că tratamentul va fi aplicat doar în cursul nopţii.
 

×
Subiecte în articol: Ramadan
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close