Antena 3 CNN Externe Un deputat rus ameninţă direct Republica Moldova: "Va fi o repetare a scenariului ucrainean"

Un deputat rus ameninţă direct Republica Moldova: "Va fi o repetare a scenariului ucrainean"

Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, a amenințat direct Republica Moldova.

Un deputat rus ameninţă direct Republica Moldova: "Va fi o repetare a scenariului ucrainean"
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy
de Silvia Preda    |    25 Apr 2022   •   17:28

"În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia", a declarat Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, scrie presa rusă.

"Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât RPD, cât și LPR și Osetia de Sud. Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean.

Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei.

Tot acest nazism, care a prins rădăcini lângă noi, trebuie doar să fie distrus, dezrădăcinat și uitat de mulți ani", a declarat Vodolatski.

Își va extinde Rusia invazia în Moldova? Ce spun oficialii americani şi ucraineni

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina a fost doar "începutul” și că apoi Putin intenţionează ”să captureze alte ţări”.

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Greva profesorilor continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă
x close