Antena 3 CNN Externe Violențe la Chișinău, la mitingul împotriva președintei Maia Sandu și a guvernului pro-european. Scutierii au intervenit

Violențe la Chișinău, la mitingul împotriva președintei Maia Sandu și a guvernului pro-european. Scutierii au intervenit

Mai multe incidente violente au avut loc la Chișinău, la mitingul organizat de Opoziție împotriva președintei Maia Sandu și a guvernului pro-european, relatează Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2023   •   16:45

Protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, care le-au îngrădit accesul în mai multe zone ale capitalei.

"Participanții la mitingul de marți au cerut demisia guvernului și a președintei Maiei Sandu, dar au formulat și revendicări economice.

Astfel, cei aduși cu autocarele la miting au cerut guvernului să achite integral facturile de gaze și electricitate aferente lunilor de iarnă pentru cei care nu au resurse să și le achite singuri. 

Mii de oameni au fost adus cu autobuze și microbuze la acțiunea de protest, însă majoritatea dintre ei nu au reușit să ajungă în centrul capitalei, întrucât autoritățile au închis zona.

Citește și: "Ucraina poate intra foarte ușor în Transnistria", spune Bogdan Chirieac

Drept reacție, protestatarii au blocat, la rândul lor, intrarea dinspre nord în Chișinău, ceea ce a determinat intervenția forțelor de ordine.

După acțiunea scutierilor, s-a reușit deblocarea sensului de ieșire din capitală, sensul de intrare fiind blocat pe toată durata protestului, care s-a încheiat în urmă cu puțin timp. 

Autoritățile au hotărât, la rândul lor, închiderea zonei centrale din Chișinău, de marți și până joi seară, invocând vizita unei delegații din Grecia, ceea ce a accentuat nemulțumirea protestatarilor", a transmis jurnalistul Antena 3 CNN Claudiu Ștefan.

×
Subiecte în articol: Chisinau opozitie scutieri violente Maia Sandu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close