Antena 3 CNN Externe Violenţele din Haiti cresc de la o săptămână la alta

Violenţele din Haiti cresc de la o săptămână la alta

Violenţele din Haiti cresc de la o săptămână la alta
24 Iul 2012   •   15:49

Cel puţin 12 oameni au fost ucişi săptămâna trecută, în capitala haitiană Port au Prince, pe fondul creşterii violenţei urbane.

Conform Secretarului de Stat pentru Siguranţă Publică, Reginald Delva, guvernul haitian este îngrijorat faţă de aceste evenimente şi a anunţat noi reguli pentru stabilirea ordinii publice.

Cei mai mulţi dintre cei ucişi au fost împuşcaţi în plină stradă, transmite Metropole, un post de radio local, citat de agenţia Prensa Latina.

Poliţia haitiană a anunţat arestarea a 30 de persoane, suspectate că au fost implicate în aceste crime. Printre ţintele asasinilor s-au numărat şi patru poliţişti, care au fost răniţi în timpul atacurilor cu focuri de armă.

Luna trecută, un ataşat militar al ambasadei statului Chile în Haiti, a murit după ce a fost împuşcat de patru ori, într-un club de la periferia capitalei Port au Prince.

De la începutul acestui an, peste 150 de persoane au fost ucise cu focuri de armă în Haiti, conform rapoartelor emise Reţeaua Naţională a Drepturilor Omului.

×
Subiecte în articol: haiti atacuri
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close