Antena 3 CNN Externe Violoncelistul lui Putin zboară între Germania și Rusia, după ce i s-a făcut "pârtie" prin spațiul aerian al Uniunii Europene

Violoncelistul lui Putin zboară între Germania și Rusia, după ce i s-a făcut "pârtie" prin spațiul aerian al Uniunii Europene

Presa europeană relatează cazul ciudat al unui zbor de urgență pe ruta Frankfrut - Moscova - Nurnberg, la bordul căruia s-ar fi aflat Serghei Roldughin, un prieten din copilărie al președintelui rus, cunoscut drept "violoncelistul lui Putin".

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Mar 2023   •   11:21

Este vorba despre o aeronavă Bombardier Challenger 604, care a decolat sâmbătă la prânz de pe aeroportul din Frankfurt și a aterizat pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 17:27.

O oră mai târziu, la 18:29, aeronava cu numărul de înmatriculare D-AFAA a decolat din nou și s-a întors în Germania, aterizând la Nurnberg la ora locală 19:14.

În condițiile în care spațiul aerian al statelor UE este închis zborurilor rusești, se nasc cel puțin două întrebări: de ce i s-a permis avionului privat să zboare spre Rusia în ciuda interdicției de zbor? Și cine se afla la bord?

Jurnalistul de investigații Hristo Grozev de la site-ul de investigații "Bellingcat" crede că zborul a fost motivat de o urgență medicală.

Citește și: Locul secret în care Vladimir Putin locuiește cu presupusa lui amantă, mai tânără cu 30 de ani

Într-o postare pe Twitter, el face referire informațiile vehiculate pe canalele rusești Telegram și indică faptul că pacientul aflat la bord ar fi Serghei Roldughin (foto).

El s-ar fi îmbolnăvit chiar înainte de începerea procesului în care este cercetat pentru spălare de bani și care se desfășoară în Elveția.

Nu există, deocamdată, o confirmare oficială a acestei informații.

Potrivit relatărilor concordante din presa internațională, Roldughin joacă un rol important în gestionarea activelor lui Vladimir Putin și ale anturajului său.

El ar acționa ca paravan pentru averile lui Putin și ale altor oligarhi ruși, pe care le-ar gestiona prin intermediul unei fundații din Elveția.

Scandalul "Panama Papers" a dezvăluit că Roldughin deține numeroase companii-fantomă și că gestionează active de milioane de euro prin intermediul acestora.

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close