Antena 3 CNN Externe Primarul din Kiev anunță bilanțul ultimelor bombardamente efectuate de ruși

Primarul din Kiev anunță bilanțul ultimelor bombardamente efectuate de ruși

Cel puțin o persoană a fost ucisă și alte câteva rănite la Kiev, după ce capitala ucraineană a fost bombardată cu rachete de forțele ruse.

Primarul din Kiev anunță bilanțul ultimelor bombardamente efectuate de ruși
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    16 Apr 2022   •   16:14

"În urma tirurilor cu rachete din această dimineață, o persoană a murit. Mai multe persoane rănite au fost internate în spital, în districtul Darnițki", a precizat primarul Vitali Kliciko.

"Forțele noastre de apărare aeriană fac tot posibilul pentru a ne proteja, dar inamicul este perfid și nemilos", a adăugat el. 

Primarul i-a îndemnat anterior pe rezidenții care au plecat din Kiev să rămână în locuri sigure și să nu se întoarcă, încă.

"Nu este un secret pentru nimeni că unul dintre generalii rușilor a declarat recent că sunt pregătiți pentru atacuri cu rachete asupra capitalei ucrainene. Și, după cum vedem, efectuează astfel de bombardamente", a spus Kliciko.

Armata rusă a avertizat că va lovi "centrele ucrainene de luare a deciziilor", inclusiv în Kiev, în replică la pretinse "tentative de sabotaj și lovituri efectuate de ucraineni pe teritoriul Rusiei".

După scufundarea crucișătorului "Moscova" (Moskva) în Marea Neagră - despre care ucrainenii afirmă că a fost lovit de două rachete "Neptun", lansate de ei - forțele ruse au bombardat Kievul de două ori în două zile.

De asemenea, orașul Liov a fost atacat cu rachete lansate de pe avioane care au decolat din Belarus, după cum a declarat guvernatorul regional ucrainean.

×
Subiecte în articol: Kiev Moskva Vitali Kliciko
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close