Antena 3 CNN International News Kievul, bombardat de ruși a doua oară în două zile după scufundarea crucișătorului "Moscova"

Kievul, bombardat de ruși a doua oară în două zile după scufundarea crucișătorului "Moscova"

Capitala ucraineană a fost bombardată sâmbătă dimineață.

Kievul, bombardat de ruși a doua oară în două zile după scufundarea crucișătorului "Moscova"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Apr 2022   •   10:32

Anunțul a fost făcut de primarul Kievului, Vitali Kliciko.

"Exploziile au avut loc în districtul Darnițki, în suburbiile orașului. Salvatorii și medicii sunt la locul bombardamentului. Informațiile în legătură cu eventualele victime urmează să fie clarificate", a spus el.

Unii rezidenți au început să se întoarcă în capitală, după eșecul ofensivei ruse lansate din nordul Ucrainei. Însă primarul i-a sfătuit pe refugiați să nu se grăbească să se întoarcă și să rămână în locuri sigure.

La Liov (Lviv), în vestul țării, Maksim Kozițki, guvernatorul militar al regiunii, a declarat sâmbătă că "apărarea antiaeriană riposta" în timpul unui raid al rușilor. 

Alarmele au început să sune în oraș la ora 5:46 și s-au oprit după mai bine de două ore.

Kievul, bombardat de două zile, după scufundarea crucișătorului "Moscova"

Ministerul rus Apărării a anunțat, vineri, că a efectuat lovituri cu rachete asupra capitalei ucrainene și a avertizat că astfel de acțiuni se vor intensifica, în replică la ceea ce instituția citată numește "atacuri teroriste" sau "acte de sabotaj" comise de ucraineni în Rusia.

Potrivit părții ruse, rachete lansate de pe mare au lovit în cursul nopții de joi spre vineri o uzină care produce sisteme anti-aeriene și rachete anti-navă.

Loviturile au fost efectuate cu rachete de croazieră Kalibr și au vizat fabrica de mașini Vizar, dintr-o suburbie a Kievului.

În urma tirului, "au fost distruse facilități de producție și reparație pentru rachete anti-aeriene cu rază lungă și medie și pentru rachete anti-navă", susține ministerul rus al Apărării.

Joi, rușii au acuzat Ucraina că a trimis elicoptere peste granița cu Rusia pentru a efectua atacuri în mai multe localități.

Kievul a respins acuzațiile.

Ministerul rus al Apărării a confirmat, pe de altă parte, scufundarea crucișătorului "Moscova" (Moskva) în Marea Neagră, în urma unui incendiu urmat de explozii la bord. Ministerul rus nu a precizat cauza incendiului și exploziilor însă oficialii ucraineni spun că vasul a fost lovit de forțele Kievului cu rachete "Neptun".

După o estimare inițială prudentă, Pentagonul a spus, la rândul său, că nava militară rusă s-a scufundat după ce a fost lovită de rachete ucrainene.

Foto: efectele bombardamentelor efectuate de ruși la Borodianka, în regiunea Kiev

×
Subiecte în articol: Kiev Vitali Kliciko
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close